Обсъждат програми за борба с наркозависимостите в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
PIC po zavisimosti -znakУчени, изследователи и практици ще обсъдят в Стара Загора добри практики за превенция на наркозависимостите. На 18 ноември 2019 г. от 17.30 часа в залата на Превантивно- информационния център по зависимости към Общинския съвет по наркотични вещества – Стара Загора ще се проведе дистанционна секция на Шестия международен научен форум „Интегративни подходи за превенция на зависимости при младежи и в условията на цифровизация“, който е организиран от Южния федерален университет и Академията по психология и педагогика с подкрепата на правителството на Ростовска област, Русия.

В научния форум със свои доклади ще се представят учени, изследователи и практици от различни университети в Руската Федерация, Република Калмикия, Република Казахстан и Република България.

След откриването на дистанционната секция на форума проф. Жанета Стойкова от Тракийски университет – Стара Загора ще представи своя пленарен доклад, след което докторанти, училищни психолози, както и председателят на Общинския съвет по наркотични вещества и ръководител на ПИЦ по зависимости Радост Овагимян със своите доклади ще насочат вниманието към добрите превантивни практики при работата с ученици.

Директорът на Средно училище „Поп Минчо Кънчев” към Старозагорския затвор ще представи програми за превантивна работа с възрастни.

Работата на дистанционната секция с всички представени доклади ще бъде заснета във видеоматериал, който на 21 и 22 ноември ще бъде изгледан от останалите докладчици на Международния научен форум в Ростов на Дон.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн