Компютърните професии са най-застрашени от проблеми с очите заради дехидратация

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
8765385957• Доклад на компанията за пазарни проучвания Nielsen разкрива, че прекарваме средно по 11 часа на ден пред екрана

• Според Световния Икономически Форум почти 2/3 от служителите изпитват симптоми на дигитално напрежение на очите поради продължителната употреба на електронни устройства като компютри, таблети и мобилни телефони.

• Липсата на достатъчно хидратация оказва влияние върху слъзните канали и води до сухи очи и проблеми със зрението.

• Най-доброто лечение за сухо око е да се рехидратирате, като пиете много натурална минерална или изворна вода.

По данни на Световния икономически форум дигиталното напрежение в очите вече е истинско състояние, дефинирано като физически дискомфорт в очите, усетен след два или повече часа пред дигитален екран. С увеличаването на времето, прекарано пред екрана – у дома и в офиса, се появяват и симптоми като замъглено зрение, парещи очи, главоболие и нарушен сън.

Близо две трети от активно работещите вече изпитват симптоми на дигитално напрежение на очите поради продължителната употреба на електронни устройства като компютри, таблети и мобилни телефони.

Тенденцията само се влошава: дигиталната платформа Citrix съобщава, че до 2020 г. служителите ще имат достъп до работата си, използвайки средно шест различни компютърни устройства на ден. Една от най-застрашените групи са IT специалистите, които прекарват до над 14 часа на ден пред екран и често забравят да си осигурят достатъчен прием на вода, което води до дехидратация.

Дехидратацията оказва ефект върху множество аспекти на нашето здраве и води до главоболие, сънливост, спазми и др., но едва ли знаете, че тя оказва ефеkт върху слъзните канали и води до сухи очи и проблеми със зрението.

Първоначалният отговор на организма на загубата на течност е да пести количеството течност, което все още е в тялото. Това води до различни симптоми на дехидратация, включително жажда и сухота в устата, намалено отделяне на урина, мускулни крампи, главоболие, леки главоболия, сънливост и липса на производство на сълзи.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн