Първи тържествени заседания на новите общински съвети в Мъглиж и Николаево

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_3568 (Large)IMG_3561 (Large)Областният управител Гергана Микова участва днес в първите тържествени заседания на новите общински съвети в Мъглиж и Николаево.

В Мъглиж тя закле кмета на общината Господин Господинов, 17-те общински съветници и кметовете на кметства. Г-жа Микова поздрави новоизбраните представители на местната власт. „Пожелавам ви успешен мандат. Да изпълните поетите към хората на общината обещания и след 4 години да застанете отново достойно пред тях“ – каза областният управител. Тя връчи на Господин Господинов ключа-символ на местната власт.

Новият-стар кмет благодари за оказаното за трети път доверие и обеща да работи за благото на всички жители на Мъглиж. Той получи от своите колеги от администрацията огромна торта с пожелания да бъде все така добър ръководител.

Негово Високопреосвещенство старозагорският митрополит Киприан и свещеници отслужиха тържествен молебен за здраве, благоденствие и благополучие.

По втора точка от дневния ред заседаващите пристъпиха към избор на председател на Общинския съвет. Две бяха предложените имена за поста – д-р Стефан Христов от ГЕРБ и Стефан Стойков от БСП. След тайно гласуване за председател бе избран д-р Христов. За него гласуваха 12 съветници. Той ще бъде на тази длъжност за втори мандат.

В Николаево областният управител закле новоизбрания кмет Николай Кънев, 13-те общински съветници и кметовете на кметства. Кандидатурите за председател на Общинския съвет там бяха две – на Юсеин Юсменов от ДПС и на Христо Христов от БСП. След тайно гласуване за председател на Общинския съвет със 7 гласа „за“ бе избран Юсеин Юсменов.

IMG_3586 (Large)IMG_3589 (Large)
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн