Избраха за втора година Млад омбудсман на Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Днес комисия в състав председателя на ОбС – Стара Загора, секретаря на общината, местния омбудсман и младите й колеги, младия кмет и Младежкия Общински съвет единодушно избра за Млад омбудсман мандат 2019/2020 г. Александър Димитров Александров, със заместник Мартин Тихомиров Колев – ученици съответно от ХІ-г и ХІ-в клас на ППМГ “Гео Милев”.

Дванадесет кандидати от четири старозагорски професионални училища и гимназии подадоха документи за конкурса за затвърждаване на модела на младежко самоуправление и участие. Този модел се доказа като работещ и успешен за извеждане и решаване на проблеми сред младите хора – дейност, съпътствана и с много общозначими хуманни инициативи.

Официално мандатът ще бъде връчен на 21.11.2019 година на форум „30 години демократични ценности: поколението днес – проблеми и перспективи“. Събитието се организира от местния омбудсман Надежда Чакърова. Сред поканените са националният омбудсман на Република България, кметът на община Стара Загора, Областната управа и представители на различни институции, които ще се включат в дискусията с младите хора от общината.

6_56_2

6_4
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн