Безплатни автобуси за общоградското залесяване в Стара Загора на 9 ноември

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Zalesiavane 660 2Безплатен транспорт е осигурен от Община Стара Загора за всички желаещи, които искат да допринесат за отглеждането на нова гора в района на кв. „Дъбрава“ – местностите „Зайчева поляна“ и „Магарешка поляна“.

На 9 ноември в 10.00 часа стартира общоградската ежегодна зелена инициатива за засаждане на най-малко 10 000 дъбови фиданки. По този начин ще бъде допълнен горският фонд в града, както и ще се озеленят пространствата, пострадали по време на пожарите през 2007 г.

Първите безплатни автобуси ще тръгнат в 9.00 часа от паркинга зад Драматичен театър „Гео Милев“. Те ще се движат през половин час до 16.00 часа.

Общата кауза, която е по идея на кмета на Стара Загора Живко Тодоров, съвместява усилията на Общинска администрация, Регионална дирекция на горите, Държавно горско стопанство, както и на спасителния Център за диви животни „Зелени балкани“. Участие в отглеждането на гора са заявили до този момент представители на местни и държавни инстутуции, училища, различни организации от Стара Загора, както и множество граждани.

На място специалисти ще обясняват технологията за залесяване на фиданките.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн