1 златен, 2 сребърни и 1 бронзов медал от национално състезание по математика за възпитаниците на Фондация “Миню Балкански”

Разписание - градски транспорт >>>>
СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
65427Четири медала спечелиха възпитаниците на Регионалния център по извънкласна работа във фондация „Миню Балкански“ в с. Оряховица на проведеното на 12 октомври 2019 г. 25-то издание на националното състезание „Хитър Петър“, организирано от Съюза на математиците – секция Габрово.

Сред отличените са:

Валентин Митев, 6 клас, ПМГ „Акад. Н. Обрешков“ , Бургас – златен медал.
Иван Иванов, 2 клас, от ОУ „Н. Й. Вапцаров“, Казанлък – сребърен медал.
Йоан Михайлов, 4 клас, СУ „Максим Горки“, Стара Загора – сребърен медал;
Максим Танков, 5 клас, ППМГ „Гео Милев“, Стара Загора – бронзов медал.

Грамоти за отлично представяне получават и Ния Казакова от 2 клас, 6 ОУ „Свети Никола“, Стара Загора, както и Христо Христов от 6 клас, ППМГ „Гео Милев“, Стара Загора.

Състезанието „Хитър Петър“ е за ученици от 2. до 8. клас и се провежда втората събота на месец октомври от 11 часа с продължителност 90 минути. Състезателните теми са за 2. клас, 3. клас, 4. клас, 5. клас, 6. клас и обща тема за 7.–8. клас. Всяка тема включва 10 тестови задачи с избираем отговор и 5 задачи на Хитър Петър със свободен отговор. Темите за съответния клас включват в основни линии училищния материал по математика от предишния клас, както и задачи, излизащи извън рамките на стандартния училищен материал по математика. От предложените 5 отговора на тестовите задачи точно един е верен. За верен отговор на задачи от 1 до 5 се дават по 2 точки, на задачи от 6 до 10 се дават по 4 точки и на задачи от 11 до 15 се дават съответно 6, 7, 8, 9 и 10 точки. За непосочен отговор не се дават точки, а за грешен отговор се отнема 1 точка. Към получените точки се добавят още 15 бонус точки (за да няма в класирането ученици с отрицателен брой точки).

От 26 до 28 октомври в с. Оряховица в Регионалния център по извънкласна работа на фондация „Миню Балкански“ в с. Оряховица ще се проведе тридневен семинар за ученици от 2 до 12 клас. Обучението по време на семинара е безплатно. За да бъдете одобрени, следва да изпратите писмо на адрес/и – mmbalkanski@gmail.com и fmb.shkoli@gmail.com, в което да посочите две имена на детето, клас, училище и населено място. Организаторите ще отговорят на заявката Ви.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн