Днес изтича срокът за подаване на документи от безработни до 29 г. по Национална програма “Старт на кариерата”

Разписание - градски транспорт >>>>
СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Biuro po truda 2Днес изтича срокът за подаване на документи по Национална програма „Старт на кариерата”, реализирана от Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта.

Програмата дава възможност на безработни висшисти до 29-годишна възраст да натрупат в рамките на 9 месеца първия си трудов стаж по придобитата специалност.

До 18 октомври 2019 г. включително бюрата по труда в страната приемат документи за кандидатстване от дипломирани младежи без професионален опит, които желаят да започнат работа по обявените работни места в централните ведомства.

С цел улесняване на достъпа на младите хора до участие, и тази година Агенцията по заетостта е осигурила възможност за подаване на електронни заявления на адрес https://www.az.government.bg/bg/pages/programa-start-na-karierata/.

По програмата са обявени общо 1989 работни места в централни институции и поделенията им в страната.

За да участват в програма „Старт на кариерата”, кандидатите трябва да са на възраст до 29 години, ненавършени до 18 октомври 2019 г. включително, и да имат висше образование, съответстващо на посоченото от работодателя за заемане на конкретното работно място. Други условия са да са регистрирани в бюрото по труда като безработни или заети търсещи работа лица и да нямат трудов стаж по придобитата специалност от висшето образование.

Клиентите на Дирекция „Бюро по труда” Стара Загора могат да получат допълнителни консултации, да получат формуляри, както и да се запознаят с програмата в стая 101 на дирекцията, ул. „Стефан Караджа” №8, ет.1. Документите се подават в деловодството – стая 104. Тел. за справки: 042 697 574, 042 697 572.
#vvv

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн