Отворено писмо от Националната енергийна камара до вицепремиера Томислав Дончев, министъра на енергетиката Теменужка Петкова и министъра на финансите Владислав Горанов


СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Nacionalna energiina kamaraВъв връзка с Решение на Министерски съвет от 11 септември 2019 г. относно даването на мандат за преговори по договора за изкупуване на електроенергия на КонтурГлобал Марица Изток 3 АД двамата съпредседатели на Националната енергийна камара – Робърт Дик и Оливие Маркет, са изпратили отворено писмо до вицепремиера Томислав Дончев, министъра на енергетиката Теменужка Петкова и министъра на финансите Владислав Горанов.

В писмото се казва следното:

Уважаеми г-н Дончев,
Уважаема г-жо Петкова,
Уважаеми г-н Горанов,

Обръщаме се към вас във връзка с решението на Министерски съвет, с което се дава мандат на трима членове на кабинета да договорят прекратяването на споразумението за изкупуване на електроенергия на КонтурГлобал Марица Изток 3 АД.

Ръководена от принципите си, Националната енергийна камара очаква, че легитимният интерес на инвеститорите ще бъде зачетен по време на всякакви дискусии за съществуващите дългосрочни договори в енергийния сектор.

Също така очакваме, че политиките, насочени към дългосрочна сигурност на доставките и стабилност на електроенергийната системата чрез оптимално използване на местни енергийни източници, при съблюдаване на екологичните изисквания, ще продължат да се прилагат. Устойчивата работа на стратегически централи е от полза за българските потребители, както и за регионалната и националната икономика.

Уверяваме ви, че продължаваме да подкрепяме усилията за либерализация на енергийния пазар чрез осигуряване на устойчива среда за всички участници.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн