Разследват палеж на два автомобила в с. Обручище

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKНа 14.10.2019 г. в 00,56 ч. е получен сигнал за горящи два автомобила в с. Обручище, общ. Гълъбово, обл. Стара Загора.

Установено е, че са били запалени два автомобила – „Ауди А8“ и „Ауди А4“, паркирани пред дома на собственика им. Двата автомобила са били паркирани един зад друг, пред входната врата на дома на собственика. Те са били запалени в предната част, вероятно под предния капак, и са изгорели напълно.

Извършен е оглед на местопроизшествието. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 330, ал.3 вр. с ал.1 от Наказателния кодекс – за това, че на 14.10.2019 г. в с. Обручище, обл. Стара Загора, е запалил имущество на значителна стойност и от това са последвали значителни вреди. За това престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 3 до 12 години. По делото са разпитани свидетели и са назначени пожаротехническа и оценителна експертизи.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн