Военнослужещите от 39-я контингент на Българската армия ще бъдат изпратени в Стара Загора с тържествен ритуал за участие в мисията на НАТО „Решителна подкрепа” в Афганистан

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Armiata - znakТържествен ритуал по изпращане на 39-я контингент от Българската армия за участие в операцията на НАТО „Решителна подкрепа” в Афганистан ще се състои от 11.00 часа утре, 15 октомври, на площада пред административната сграда на община Стара Загора. В него ще участва заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев.

Тридесет и деветият български военен контингент е с общ състав до 160 военнослужещи със структура национален елемент, рота за охрана, екип от съветници и щабни офицери. Контингентът е подготвен във военно формирование 48 430 – Стара Загора. В мисията на НАТО в Афганистан българските военнослужещи ще изпълняват задачи, свързани основно с организирането на контролно-пропускателния режим на автомобилния и пешеходния трафик на летището в Кандахар, както и с обучението и методическото подпомагане на формирования от Афганистанската национална армия.

Национален командир на контингента е полковник Красимир Горанов, помощник-национален командир на контингента за Кабул е полковник Мирослав Маринов, помощник-национален командир на контингента за Кандахар е подполковник Вичо Вичев, а командир на ротата за охрана – капитан Росен Начев от военно формирование 48 430 – Стара Загора.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн