Пациент на радневската психиатрия, обявен преди 3 месеца за избягал, е открит мъртъв в двора на болницата

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Svesht 250Районна прокуратура – Раднево наблюдава досъдебно производство за установяване на причините за смъртта на М.Г., на 25 г.

До момента е установено, че на 4 октомври 2019 г. служител на Държавна психиатрична болница „Д-р. Георги Кисьов“, гр.Раднево, е открил в двора на здравното заведение труп на лице от мъжки пол. При извършения оглед на място е установено, че трупът е мумифицирал, като по него няма видими улики за насилствена смърт. Впоследствие е установена и самоличността на мъжа – М. Г. на 25 г., който през май 2019 г. е бил настанен на задължително лечение в болницата в гр.Раднево.

На 23 юли 2019 г. в РУ на МВР – Раднево е бил подаден сигнал за това, че М.Г. е избягал от болницата, като са били извършени издирвателни мероприятия, но той не е бил открит. По досъдебното производство е назначена съдебно-медицинска експертиза, която ще даде заключение за причината за смъртта. Към момента няма данни за извършени насилствени действия спрямо М.Г.

По делото се извършват активни процесуално-следствени действия под ръководството на Районна прокуратура-Раднево.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн