Окръжна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство за ПТП с шестима загинали

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Cheren kvadratВъв връзка с настъпило пътно-транспортно произшествие на 14.10.2019 г. около 01,00 ч. на първокласен път I-5, до разклона за с. Хаджидимитрово, общ. Казанлък, обл. Стара Загора, в Окръжна прокуратура – Стара Загора е образувано досъдебно производство.

Досъдебното производство е образувано срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 343, ал.3, буква”б” вр. с чл. 343, ал.1, б.“в“ с чл. 342, ал.1, предл. второ от Наказателния кодекс – за това, че при управление на моторно превозно средство нарушил правилата за движение и по непредпазливост причинил смъртта на повече от едно лице.

Установено е, че лек автомобил, марка „Мерцедес“, със старозагорска регистрация, управляван от Ю.А., на 18 г., се е движил по първокласен път – I – 5, в посока гр.Шипка – гр. Казанлък. В автомобила пътували още четирима мъже – В.С., на 20 г., Ю.Щ., на 30 г., И.И., на 18 г. и Г.Х., на 19 г. По същото време в посока гр. Казанлък – гр. Шипка се движил лек автомобил, марка „Ауди“, с габровска регистрация, управляван от 42-годишния Л.У.

В близост до разклона за с. Хаджидимитрово, общ. Казанлък, е настъпил, по първоначални данни, челен сблъсък между двата автомобила. След удара те се завъртели и спрели в източния банкет на пътя, на разстояние около два метра един от друг. В резултат на удара на място са загинали Ю.А, на 18 г., Л.У. на 42 г., В.С. на 20 г., Ю.Щ. на 30 г., И.И., на 18 г. и Г.Х., на 19 г.

По делото са разпитани свидетели. Извършен е оглед на местопроизшествието. Предстои да бъдат иззети записи от видеокамери от стопански обект, намиращ се близо до настъпилото произшествие. Назначени са експертизи – съдебномедицински, автотехническа и химически. Разследването по делото продължава, като предстои извършването на действия за установяване на обстоятелства по делото – разпити на свидетели, изготвяне на заключенията на назначените експертизи и др.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн