Коалиция НАРОДЕН СЪЮЗ откри предизборната си кампания, представи пълна листа и приоритетите си за работа в Общинския съвет на Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Сред гостите бе Живко Тодоров, чиято кандидатура за трети пореден кметски мандат се подкрепя от НАРОДЕН СЪЮЗ
*
P1410358Най-голямата местна коалиция в Стара Загора – НАРОДЕН СЪЮЗ, в състав от партиите “Земеделски НАРОДЕН СЪЮЗ”, Съюз на свободните демократи (ССД) и Земеделски съюз “Александър Стамболийски”, откри тази вечер предизборната си кампания със стилна церемония в хотел “Верея”. Във фокуса на събитието бе представянето пред старозагорци на пълната листа от 51 кандидати за общински съветници. В интегралната бюлетина коалиция НАРОДЕН СЪЮЗ – Стара Загора е с номер 70.

Домакините – водачката на коалиционната листа Мария Динева и Евгений Жеков, посрещнаха близо 200 гости – участници в листата, кметове на населени места, приятели и симпатизанти. Сред тях бе кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров. НАРОДЕН СЪЮЗ подкрепя кандидатурата му за трети пореден мандат начело на местната администрация.

За откриването на кампанията в Стара Загора пристигнаха също така зам.-председателят на ЗНС Явор Хайтов и секретарят на партията Стойнимир Генчев, както и председателят на ССД Радослав Кацаров. Тримата поздравиха участниците в листата на НАРОДЕН СЪЮЗ – Стара Загора и им пожелаха успех в местното самоуправление.

В изтичащия 4-годишен мандат коалиция НАРОДЕН СЪЮЗ имаше четирима общински съветници в местния парламент на Стара Загора – Мария Динева, Методи Пенчев, Митко Маринов и Явор Гънчев. В същия ред те водят листата и за предстоящите местни избори на 27 октомври. След тях от 5-то до 10-то място са Красимира Чахова – досегашен зам.-кмет на Стара Загора, Христо Донев, Иван Трифонов, д-р Кирил Георгиев, Светослав Колев и Руслана Костова.

Добрата, балансирана и разумна работа на старейшините от “НАРОДЕН СЪЮЗ” дават основание да се очаква, че коалицията ще увеличи представителите си в Общинския съвет.

“В тези избори отново, както обикновено, ние излизаме с пълна листа. Различното този път е, че над 90 процента от кандидатите ни за съветници не членуват в политически партии” – съобщи Мария Динева.

P1410367“Ние нямаме началници. Слушаме единствено гласа на нашите съграждани и гласа на собствената си съвест. Тук до мен стоят свободни, независими, знаещи, успешни хора. Които обичат града си и ще работят с цялото си сърце за развитието му” – допълни водачката на листата на НАРОДЕН СЪЮЗ.

“За кмет на Стара Загора ние подкрепяме отново г-н Живко Тодоров. Подкрепяме го заради всичко, което беше направено през последните 8 години. Защото му вярваме и защото знаем, че има още много неща, които заедно ще реализираме в следващия мандат” – каза Мария Динева.

Коалицията издига също така свои кандидати за кметове в 7 от големите села в община Стара Загора – Димитър Господинов в Богомилово, Николай Колев в Братя Кунчеви, Асен Атанасов в Дълбоки, Димо Маджаров в Еленино, Силвия Ангелова в Загоре, Стоян Трифонов в Змеево (настоящ кмет) и Елена Колева в Маджерито, съобщи водещата на вечерта Ваня Дионисиева.

Една от първите цели на НАРОДЕН СЪЮЗ в местния парламет ще е да бъдат предприети мерки младите хора да остават в Стара Загора. За това са необходими работни места, чист и зелен град, жилища на достъпни цени, но най-вече – доходи и работеща икономика – подчерта Мария Динева. Друг важен приоритет в програмата на коалицията е реалната продкрепа на малкия и семейния бизнес в Стара Загора. Това минава през промяна на редица от наредбите на Общинския съвет, отмяна излишните административни процедури и сериозни структурни промени. “Разчитаме на подкрепата Ви, г-н Тодоров, в тази битка” – обърна се водачката на листата на НАРОДЕН СЪЮЗ към кмета.

“Считам, че заедно сме направили много хубави неща за Стара Загора – заяви в отговор Живко Тодоров. – В настоящия Общински съвет всички съветници от НАРОДЕН СЪЮЗ бяха изключително активни. Знаете за това, което Бага-Тур с Явор Гънчев реализираха като проект (Старобългарския аул в района на Зоопарка – бел. ред). Всеки може да отиде да види какво се случва там в почивните дни и когато има мероприятия – колко млади хора са ангажирани в това, да запазят българщината, традициите, обичаите.

P1410378Водачката на листата Мария Динева работи за политиката в Стара Загора, а не прави така, че политиката да работи за нея. Винаги, когато е идвала при мен от името на групата, е споделяла за проблемите на гражданите и сме старали заедно да ги решаваме.

Митко Маринов – изключително активен, десетки пъти е поставял въпроси за междублокови пространства, улици, тротоари, търсейки решения, което му прави чест и му дава една много добра оценка.

Методи Пенчев със своята експертиза в комисиите на Общинския съвет винаги се е старал да бъде запазен общественият интерес. Г-жа Чахова пък, освен че е голям спортист и добра бизнес дама, стана един наистина прекрасен администратор, справи се перфектно със задачите си в Общината. НАРОДЕН СЪЮЗ може само да се гордее с кадрите, с хората, които излъчи в местното самоуправление през този мандат.

Затова съм тук и посрещам Вашата подкрепа с благодарност. Ние трябва да бъдем съмишленици. Хубаво е, че с НАРОДЕН СЪЮЗ имаме такова прекрасно партньорство. Защото те много пъти са били различният поглед спрямо позицията на мнозинството в определен момент. Когато ставаше въпрос за Бедечка, Мария Динева настоя паркът да се запази. Към онзи момент все още в мнозинството нямаше такава енергия и виждане. Но след като всички помислихме, стигнахме до заключението, че в обществен интерес ще бъде запазването на зелената площ. Сега е ред и на програмата за младите семейства, за запазването на младите хора в Стара Загора. Всички тези неща ни карат да бъдем партньори. Смятам, че можем да постигнем много още заедно. Радвам се и на това, че в листата виждам много хора, които познавам и извън политиката, постигнали различни неща в своя живот. С тях се повишава качеството и капацитетът на местното самоуправление в противовес на деструктивната сила, която е на мода в днешно време. Сигурен съм, че заедно ще успеем!” – завърши словото си Живко Тодоров.

P1410381P1410360

Приветствие - Радослав Кацаров, председател на ССД

Приветствие – Радослав Кацаров, председател на ССД

Приветствие на зам.-председателя на ЗНС Явор Хайтов

Приветствие на зам.-председателя на ЗНС Явор Хайтов

КАНДИДАТИ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ
№ 70 – КОАЛИЦИЯ “НАРОДЕН СЪЮЗ” (Земеделски НАРОДЕН СЪЮЗ, ССД, ЗС “Ал. Стамболийски)

101. МАРИЯ ДИНЕВА – Икономист, магистър „Регионално планиране“, управител на фирма.
102. МЕТОДИ ПЕНЧЕВ – Инженер, магистър “Технология на машиностроенето“. Управител на фирми.
103. МИТКО МАРИНОВ – Специалист в сферата на ІТ технологиите. Настоящ общински съветник.
104. ЯВОР ГЪНЧЕВ – Ръководител на Прабългарска школа за оцеляване “БАГА-ТУР”. Дух. Мисъл.Слово. Път. Ред.
105. КРАСИМИРА ЧАХОВА – Инженер, магистър „Стопанско управление“. Шампион по лека атлетика. Зам.кмет на община Стара Загора.
106. ХРИСТО ДОНЕВ – строителен предприемач.
107. ИВАН ИВАНОВ – Магистър по икономика. Застрахователен брокер.
108. Д-Р КИРИЛ ГЕОРГИЕВ – Магистър по медицина. Лекар-хирург с над 5000 успешни операции.
109. СВЕТОСЛАВ КОЛЕВ – За да останат младите в града ни!
110. РУСЛАНА КОСТОВА – Магистър филолог, преводач и преподавател.
111. СВЕТЛИН СТОЙЧЕВ – Заместник председател на СНЦ Спортен клуб на глухите гр.Стара Загора.
112. ВИКТОР ДРАГОЛОВ – Магистър „Стопанско управление и бизнес администрация“.
113. Инж.ВАНЯ ДИОНИСИЕВА – Управител на фирма, магистър по системотехника.
114. ПАТРИСИЯ ЖЕЛЕВА – Студент, Млад кмет на Стара Загора за 2017г.
115. НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ – Магистър-инженер „Топлоенергетика и ядрена енергетика“.
116. ДОБРИ ДОБРЕВ – Магистър по икономика от ИУ гр. Варна. Специалист в областта на логистиката.
117. ТИХОМИР ВЪТЕВ – Магистър по икономика. Управител на частна фирма.
118. СИЛВИЯ ВЕЛЕВА – Завършила международни отношения и право.
119. Д-Р ГЕОРГИ ПОПНИКОЛОВ – Лекар, мениджър продажби на медицински продукти.
120. АНГЕЛ ВАСИЛЕВ – Икономист.
121. ПЕТЯ ПЕТРОВА – Собственик на хранителни магазини.
122. МАРИЯ ГЕНЧЕВА – Магистър „Здравен мениджмънт“
123. МАРИЯ БОНЕВА – Магистър „Фирмен мениджмънт и контролинг“, „Стопанско управление“. Управител на фирма.
124. РОСЕН НИКОЛОВ – Търговски мениджър на охранителна фирма, завършил „Застраховане и финанси“.
125. МИРОСЛАВ ТРИФОНОВ – НСА треньор, шампион на България по борба.
126. МАРИЯ ИВАНОВА – Икономист, магистър „Финанси“. Банков специалист.
127. ПЕТЪР ИВАНОВ – Предприемач и управител на фирми.
128. ИВО ТОНЕВ – Агроном, мениджър в частна охранителна фирма.
129. СРЕБРИН СЪБЕВ – Строителен инженер, управител на проектантска фирма.
130. МАТЕЙ НЕЙЧЕВ – лицензиран брокер на недвижими имоти
131. ЛЮБЕН ГЕОРГИЕВ – икономист, магистър „Международни отношения“.
132. МАРИЕТА ГОСПОДИНОВА – Магистър-еколог.
133. ЗДРАВКО ПЕЕВ – Работи в сферата на банковото и стоково кредитиране.
134. СТОЯНКА НЕНОВА – Собственик на магазини за хранителни стоки.
135. СВЕТОСЛАВ ДИНЕВ – Управител на фирма „Инженеринг – Диневи“ ЕООД.
136. МИРОСЛАВА ИВАНОВА – Икономист, работи в частна фирма
137. ДИЛЯНА ДИНЕВА – Икономист – банков мениджмънт. Работи в „Биотерм инжинеринг“
138. КРАСИМИРА БУЮКЛИЕВА – Икономист, управител на фирма.
139. ГАЛИНА ПЕТКОВА – Директор на 3 ОУ Кольо Ганчев.
140. АЛЕКСАНДЪР ТОДОРОВ – Социален педагог.
141. ВАСИЛ ГЕНЧЕВ – Строителен предприемач.
142. ВИЛИНА МИЛАНОВА – Икономист, собственик на счетоводна кантора.
143. ЗЛАТКА ТОДОРОВА – Магистър „Английска филология“, учител.
144. ТЕНЧО ЖЕКОВ – Заместник управител на транспортна фирма.
145. ЛИНА ПОПКРЪСТЕВА – икономист, собственик на консултантска фирма за международен транспорт.
146. СТЕФАН ДИНЕВ – Управител на фирма.
147. МОНИКА СПАСОВА – Магистър „Публични финанси“, търговски представител.
148. МИГЛЕН ГЮРОВ – Икономист, управител на фирма.
149. ЗДРАВКО ЗДРАВКОВ – Икономист, управлява частния бизнес от 20г.
150. ВАНЯ ПЕТКОВА – Студент специалност „Хранителни технологии“ гр.Пловдив.
151. ХРИСТО АСЕНОВ – Дългогодишен спортен деятел, бивш футболист.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн