За четвърти път в Стара Загора ще се проведе издание на Европейската седмица на програмирането

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
47290Агенция за регионално икономическо развитие – Стара Загора (АРИР) и Европейски информационен център „Европа Директно – Стара Загора” реализират четвърто издание на Европейската седмица на програмирането в Стара Загора. Тя носи името Europe Code Week 4 Stara Zagora и ще се проведе на 19 октомври (събота) от 10:30 до 14:30 в споделеното работно пространство ZaraLab. (бул. Александър Батенберг №28).

Идеята на инициативата е да популяризира професиите в бранша на информационните технологии сред хора, които нямат никакъв опит в областта на програмирането. Идеята е тези умения да станат по-популярни и по-малко тайнствени и да се организират срещи между хора с учебна цел. Целта ни е да привлечем ученици, студенти, родители, учители, предприемачи за участие в прояви и уроци по програмиране и свързани с него умения.

Входът е напълно безплатен, а част от програмата е кръгла маса с дискусия с доказани специалисти в сферата на програмирането. Целта на тазгодишното събитие е да мотивира аудиторията и да покаже, че сферата на информационните технологии е достъпна и отворена за всеки човек, стига той да има мотивацията и упоритостта да се развива в тази насока.

Кръглата маса ще бъде предшествана от представяне на работата на различни компании от дигиталния сектор в Стара Загора, за да могат жителите на града да се запознаят с местната екосистема.

Събитието във Facebook можете да намерите тук: https://www.facebook.com/events/2433244183410514/

За допълнителни въпроси можете да се обръщате към Венелин Добрев (venelin@szeda.eu; 0876 001 840).
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн