Живко Тодоров, кандидат за кмет на Стара Загора от ГЕРБ: Можем да направим уникална за България автомобилна писта в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG-0868IMG-0833Живко Тодоров, настоящ кмет на Стара Загора и кандидат за трети мандат от партия ГЕРБ, председател на организационния комитет за провеждането на „Писта Стара Загора“ – четвърти кръг от Националния автомобилен шампионат по затворен маршрут, откри днес състезанието с приветствие към участниците в него.

“Автомобилният спорт е много атрактивен, има много фенове в Стара Загора и се радвам, че и този път е така. Сигурен съм, че състезателите и организаторите на състезанието ще го направят много атрактивно. Нека най-добрият да спечели. И най-важното – безаварийно! Успех! И догодина ви очакваме отново в Стара Загора!” – каза той.

По-късно пред медиите Живко Тодоров съобщи, че в Стара Загора се планира да бъде направена автомобилна писта без аналог в България.

„Кафенетата са пълни и градът е в еуфория. Лично мен много ме радва силното присъствие на старозагорски участници, защото автомобилният спорт се развива много добре и в нашия град. Планираме да изградим автомобилна писта в Стара Загора, която да няма аналог в България. По този начин ще привличаме още много спортни събития и заедно с това ще стимулираме развитието на туризма” – заяви кметът.

В официалното откриване участва и водачът на листата с кандидати за общински съветници от партия ГЕРБ Николай Диков. Партия ГЕРБ е с № 43 в бюлетината за местните избори на 27 октомври.

“Писта Стара Загора” привлече хиляди почитатели на автомобилния спорт през двата почивни дни в Стара Загора.

По 2,9-километровото трасе майсторството си зад волана мериха 59 пилоти в следните серии:

* Купа “Енеос” (клас ЕНЕОС) – 6 състезатели
* Купа “Лада” (клас Х2 и Х3) – 9 състезатели
* Серия “Макси” – (клас НС1 и НС2) – 7 състезатели
* Серия “Спорт” – (клас НС4 и RC4) – 25 състезатели
* Серия “Тунинг” – (клас НС3) – 12 състезатели

В най-атрактивната серия “Макси” зад волана застанаха Константин Маршавелов, Пламен Камбуров, Румен Киров, Боян Марков, Камен Василев, Светослав Манастирски и Илия Царски.

Ще бъдат връчени Купа на кмета, която ще зарадва най-добре представилия се старзагорски спортист, както и Купа „Лада“ и „Енеос“. И тази година ще има приз „Fair Play пилот“, който е в памет на Станимира Петрова-Ганева, дъщеря на 10-кратния шампион на България Георги Петров.

Участниците в „Писта Стара Загора“ отново ще подкрепят инициативата, целяща повишаване на безопасността на движение – „Аз съм бъдещето. Пази ме!“.

Организатори са Община Стара Загора, АСК – Стара Загора и Автомобилната федерация.

Още по темата:
Симеон Симеонов спечели Купата на кмета от „Писта Стара Загора“ тази година

Зад волана - Николай Диков, бивш национален шампион на България по автомобилизъм

Преди старта Живко Тодоров направи обиколка на трасето с електромобил, управляван от бившия национален шампион на България по автомобилизам Николай Диков. Колата имаше функцията на патрулна за надпреварата

"Двигателят" на "Писта Стара Загора" Илия Бояджиев (вляво), Живко Тодоров и Николай Диков

“Двигателят” на “Писта Стара Загора” Илия Бояджиев, председател на Автомобилен спортен клуб “Стара Загора”, Живко Тодоров и Николай Диков

P1410342P1410344
P1410347

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн