Митрополит Киприан благослови Живко Тодоров за предстоящата предизборна кампания

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
FullSizeRender (2)Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан даде благословението си на Живко Тодоров за предстоящата предизборна кампания. Днес в Митрополитския дом те направиха равносметка за изминалите няколко години, в които се е работило в унисон между институциите и църквата и обсъдиха приоритетите за църковно и духовно развитие на Стара Загора.

Митрополит Киприан благодари за топлото посрещане в епархията по време на интронизацията му през 2016 година и за ползотворните им съвместни инициативи от тогава до днес. От своя страна Живко Тодоров заяви, че ще продължи да се включва в тях, защото само по тази начин градът ще продължи да бъде средище на вярата, духовността и културата.

„Чест за Стара Загора е, че благодарение на Вас три пъти посрещнахме Негово Светейшество Българския патриарх Неофит – за 50-годишнината от интронизацията на митрополит Панкратий, с патриарха на Москва и цяла Русия Кирил за 140-годишнината от Освобождението на България и за честванията по повод 180 години от рождението на Старозагорския митрополит Методий. Това е нещо, което не се беше случвало от дълги години тук“ – каза още Живко Тодоров. По време на едно от посещенията на патриарха Живко Тодоров бе удостоен с орден “Св. ап. Карп” I-ва степен за особени заслуги към БПЦ-БП, респективно към Старозагорската епархия.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн