Тестват сирените с националния сигнал за тревога и гласови съобщения на 1 октомври в Стара Загора и Гълъбово

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Sirena 460 vВ изпълнение на чл. 37, ал.1 от Наредбата за функциониране на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на органите на изпълнителната власт и населението на 1 октомври от 11 ч. в общините Стара Загора и Гълъбово ще се проведе тренировка с цел проверка на техническото състояние на системата.

В 11 ч. в продължение на 50 секунди ще прозвучи предварително записано гласово съобщение „Внимание! Внимание! Внимание! Извършва се техническа проверка“. След него ще последва гласово съобщение на живо: „Ще чуете националния сигнал за тревога“. То ще бъде повторено три пъти в продължение на една минута. 30 секунди след края на предното съобщение ще прозвучи звуковият национален сигнал за тревога с продължителност две минути. 1 минута след този сигнал отново ще прозвучи гласовото съобщение на живо: „Ще чуете националния сигнал за тревога“, след което ще последва акустичния сигнал за тревога.

В края на тренировката предварително записано гласово съобщение ще обяви: „Внимание! Внимание! Внимание! Край на техническата проверка“.

От МВР призовават гражданите да запазят спокойствие по време на техническата проверка, която ще продължи общо около 12 минути.
#nocshare button


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн