РЗИ: Учебните заведения в област Стара Загора са готови за новата учебна година

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Uchenici-2Всички училища на територията на област Стара Загора ще започнат новата учебна година при необходимите условия. Извършени са 128 проверки на 123 учебни заведения на територията на област Стара Загора за установяване на готовността им за започване на новата учебна година. От тях – 16 държавни, 105 общински и 2 частни училища. Служителите на отдел „Държавен здравен контрол” в Дирекция „Обществено здраве” при РЗИ – Стара Загора са установили, че предписаните мероприятия в края на миналата учебна година, най-често за ремонт на санитарни възли, боядисване на класни стаи и коридори, са изпълнени. Към момента се извършват последни дейности, свързани с довършителни козметични и хигиенизиращи мероприятия, свързани с подготовката на първия учебен ден.

В три от сградите на учебни заведения няма да се провежда учебен процес.

Поради започващ основен ремонт, Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия “Лубор Байер” в Стара Загора се пребазира в сградата на Професионална гимназия по механотехника и транспорт “Никола Й. Вапцаров”.

Учениците от Първо основно училище ще продължат учебните си занятия в Седмо основно училище. Във връзка с възникнала авария при извършване на изкопни дейности на 09.09.2019 г. в двора на Основно училище “Св. Климент Охридски” в с. Горно Черковище, със заповед на кмета на Община Казанлък Галина Стоянова учебното заведение се пребазира в Основно училище “Васил Левски” в с. Бузовград.

В Средно училище „Васил Левски” в Гълъбово се извършват довършителни ремонтни дейности на санитарни възли, които няма да попречат на учебния процес.

В Средно училище “Христо Ботев” в с. Братя Даскалови не е изпълнено предписано мероприятие за ремонт на настилката на училищния двор.

До момента са проверени за съответствие със здравните изисквания и са съгласувани седмичните разписания на 90 от учебните заведения на територията на областта.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн