„Мини Марица-изток“ ЕАД в основата на нова традиция – детски православен лагер

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_8237 (1)18 деца – девет от Дома за деца, лишени от родителски грижи „Мария Терезия“ и девет от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с и без увреждания в старозагорския кв. “Зора” участват в летния православен ученически лагер, който се провежда в почивната база на „Мини Марица-изток“ ЕАД на курорта Старозагорски минерални бани. Инициативата е на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан и за втора поредна година се осъществява с финансовата подкрепа на “Мини Марица-изток”. За първи път миналото лято бизнес и църква се обединиха в нова социална мисия.

Първият ден по традиция започна с молебен за здраве, отслужен в единствения у нас храм на името на „Св. Козма Зографски“. Началникът на Културно-просветния отдел при Старозагорската света митрополия свещеноиконом Йордан Карагеоргиев поздрави участниците от името на владиката.

В четиридневната програма са предвидени беседи от свещеници за вярата, християнските ценности и добродетели – добротворство, милосърдие, труд и обща молитва.

Новото тази година са уроците по църковни песнопения, поверени на диригента на хора при Катедрален храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ Мария Колева.

Програмата на православния лагер включва поклоническо пътуване до параклиса в местността Богородична стъпка, съчетано с летен отдих от 9 до 12 септември 2019 г.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн