ВМРО: Ние бяхме първи. ГЕРБ и “Народен съюз”: Важното е днес всички да се обединим за насърчаване на раждаемостта

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Bebeta-2След като вчера Община Стара Загора в лицето на кмета Живко Тодоров и водача на група на ГЕРБ в Общинския съвет Николай Диков подкрепиха предложението на коалиция “Народен съюз” за създаването и прилагането на програма за еднократна финансова помощ за семействата при раждането на първо, второ и трето дете, от щаба на ВМРО – Стара Загора днес припомнят, че воеводите вече имат разработена програма “Образована раждаемост”, която през март т.г. е била изпратена до председателите на политически групи в местния парламент, но е останала без реакция от тяхна страна до момента.

“Така е. И други, в това число и ВМРО, са подготвяли проекти за насърчаване на раждаемостта, но от определящо значение е предложението да е така юридически обосновано, че да няма дискриминационно действие към отделните социални групи - коментира Николай Диков паметката на ВМРО. – В края на краищата на практика по-важно ще бъде не кой кога е предлагал разработки по темата, а кой днес е за осъществяването на такъв проект и ще застане зад него. Надявам се предложението на Народен съюз, което вчера подкрепихме, да е последното и след него вече да бъде реализиран действащ проект за насърчаване на раждаемостта в общината”.

В същия дух бе и реакцията на Евгений Жеков от “Народен съюз”.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн