„Писта Стара Загора“ отново събира елита на автомобилния спорт в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_0863IMG_1061На 28 и 29 септември (събота и неделя) в Стара Загора ще се състои автомобилното състезание „Писта Стара Загора“. То е четвърти кръг от Националния шампионат по затворен маршрут. Началото ще бъде дадено на 29 септември, от 10.00 часа, на източния пътен възел на града, а в съботния ден тренировките ще започнат от 12.30 часа.

Възстановеният и емблематичен за автомобилните фенове шампионат „Писта Стара Загора“ и тази година ще събере състезатели и почитатели на майсторското шофиране от цялата страна. „Започна записването на участниците и отново очакваме екипите на най-добрите пилоти у нас“, съобщи Илия Бояджиев, председател на АСК – Стара Загора. „Трасето е добре познато – 2.8 км, а групите са „Спорт“, „Тунинг“ и „Макси“, допълни Бояджиев.

Специално ще бъдат връчени Купа на кмета, която ще зарадва най-добре представилия се старзагорски спортист, както и Купа „Лада“ и „Енеос“. И тази година ще има приз „Fair Play пилот“, който е в памет на Станимира Петрова-Ганева, дъщеря на 10-кратния шампион на България Георги Петров.

Участниците в „Писта Стара Загора“ отново ще подкрепят инициативата, целяща повишаване на безопасността на движение – „Аз съм бъдещето. Пази ме!“.

Организатори са Община Стара Загора, АСК – Стара Загора и Автомобилната федерация.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн