Започна православен ученически лагер на Старозагорските бани

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_8237 (1)Общо 18 деца – 9 от ДДЛРГ „Мария Терезия“ с директор Латинка Петрова и 9 от ЦНСТ за деца и младежи с/без увреждания в кв. “Зора” с директор Нели Баджакова – участват в летния православен ученически лагер, който се провежда в курорта Старозагорски минерални бани.

Инициативата е на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан и за втора поредна година се осъществява с финансовата подкрепа на “Мини Марица-изток”. Първият ден по традиция започна с молебен за здраве, отслужен в единствения у нас храм на името на „Св. Козма Зографски“. Началникът на Културно-просветния отдел при Старозагорската света митрополия, свещеноиконом Йордан Карагеоргиев, поздрави участниците от името на владиката.

В четиридневната програма са предвидени беседи за вярата, християнските ценности и добродетели, които ще бъдат водени от свещениците Живко Желев и Иван Генов. Новото тази година са уроците по църковни песнопения, поверени на диригента на хора при Катедрален храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ Мария Колева.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2021 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн