Силен старт за петото издание на „Beerфестът“ в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_4620IMG_4618 (1)„С радост заставам пред толкова много хора тази вечер, за да открием официално заедно „Beerфестът“, определено най-успешният до сега“, каза минути преди старта на мащабното събитие кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Той изрази благодарност за доброто партньорство при цялостната реализация към изпълнителния директор на „Загорка“ АД Петер Копиец и неговия екип. Двамата дадоха официален старт на мащабната фиеста с чаша бира и звучно „Наздраве“.

С бурни аплодисменти, много усмивки, музика и пиво – така започна тазгодишното пето издание на традиционния за Стара Загора „Beerфест“. Хиляди бяха посетителите през първата вечер. Владимир Ампов-Графа и Миро едновременно нажежиха и разнежиха с песните си публиката. Малко преди тях настроението нажежиха момчетата от „Over Ground Brass Band”.

Петдевният музикално-бирен маратон ще продължи до 8 септември. Втората вечер – 5 септември, ще изкуши всички фенове на рап музиката и модерното звучене с любимците – „Deep Zone Project”, Спенс и Ъпсурт.

На празничния ден – 6 септември, програмата включва “Rock Stage” Стара Загора, “Ахат”, “Контрол”. В 17.30 часа прабългарската школа за оцеляване „Бага-тур“ ще зарадва гостите на „Beerфестът“ с атрактивен спектакъл, представящ духа на прадедите ни.

Организаторите набелязват като кулминация на феста 7 септември и участието на рокендрол легендтата Джони Джоели – вокалист на „Axel Rudi Pell“ и групата „Еридан“. В Столицата на бирата ще забавляват госитите на „Beerфестът“ в събота Sevi и Jenny Jo. В последния ден от фестивала – неделя, ще звучат любимците „Dirty fingers”, Иво Руев Бенд, “Обратен ефект”, Стефан Вълдобрев и “Обичайните заподозрени”.

„Beerфестът“ отново приканва към отговорно консумиране на алкохолни напитки с мотото „Когато шофираш, никога не пий алкохол“. По този повод на разположение на гостите на „Beerфестът“ е безплатната автобусна линия (вижте маршрута й тук >>>), която покрива почти цяла Стара Загора и дава възможност на посетителите да се приберат безпроблемно. Тя е достъпна от 20.30 до 00.00 часа. За всички, решили все пак да дойдат с автомобилите си, има безплатен паркинг, който се намира на ул. „Радецки“. Те са приканени да опитат безалкохолнате бира и безалкохолните радлери от портфолиото на старозагорската пивоварна.

Еко инициативата „Бира за смет“ ще се погрижи за чистотата в парк „Загорка“ – има специално изградени пунктове за разделно събиране на отпадъци. Там ще могат да се предават бутилки и кенчета, а в замяна ще се пие бира.

По-рано в деня на откриването бе дадена специална пресконференция, на която новините около „Beerфестът“ споделиха зам.-кметът на Стара Загора Красимира Чахова и изпълнителният директор на старозагорската пивоварна Петер Копиец.

Организатори на „BeerФестът“ са Община Стара Загора и „Загорка“ АД.

IMG_9101IMG_4622

IMG_4623IMG_4625

IMG_4614IMG_4609

IMG_4608IMG_4610

IMG_4612DCIM100MEDIADJI_0194.JPG
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн