Второ сърце за капачки поставиха в Стара Загора. Досега са събрани 8 тона, остават още 2 за първия кувьоз

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG-688fb96117657b94ee6117f57dbc102a-VДнес, 4 септември, беше монтирано второ метално сърце за събиране на капачки в центъра на Стара Загора. Това сърце е част от кампанията на общинския съветник Янко Янков, която той започна в края на миналата година. Тогава беше поставено първото сърце в градинката на Пингвините.

До момента има събрани 8 тона капачки.

Идеята на Янков е с парите от капачките, събрани от старозагорци, да се купят и дарят кувьози за болницата в Стара Загора, а не за болница в малък град, където няма неонатолози и дарените кувьози от други кампании стоят заключени по мазетата, защото няма кой да работи с тях. Говорено е с шефа на УМБАЛ “Киркович” проф.д-р Йовчо Йовчев и той е заявил, че Родилното в Стара Загора има наистина нужда от кувьози, които при това са много необходими.

Янко Янков е успял да издейства преференциални и специални цени – както за цената за изкупуване, която е 500 лв. на тон, така и за цената на кувьозите от лицензиран доставчик на медицинска апаратура – 5000 лв. за един кувьоз. Остава да бъдат събрани още 2 тона капачки, за да може да се осигури сумата за първия кувьоз, сподели Янков.

До момента в кампанията се е включила почти цялата общественост на Стара Загора. Това са редица училища, детски градини, ясли, фирми, граждански организации, стотици физически лица. Очаква се и Общественият дарителски фонд да се присъедини към местната кампания.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн