Дни на отворените врати и демонстрации за професионалния празник на пожарникарите при ММИ

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
0K3A5135И тази година Районната служба “Пожарна безопасност и защита на населението” при „Мини Марица-изток” ЕАД ще отбележи професионалния празник на служителите от системата на Националната служба – 14 септември. Програмата включва провеждане на Дни на отворените врати и пожаро-тактическо занятие в рудник “Трояново-1“ в седмицата от 9 до 13 септември.

През първото шестмесечие на 2019 г. в района на Мините са обслужени 116 пожара, от които 4 са с минимални загуби и 40 са без загуби (сухи треви и въглищен прах), потушени са пожароопасни работи при 50 дежурства и са извършени помощни операции. Проконтролирани са 128 дейности, издадени са 29 противопожарни разпореждания с 38 предписани мероприятия, представляващи потенциална опасност за възникване на пожари.

На 14-ти септември 2019 г. РСПБЗН при „Мини Марица-изток“ ЕАД отбелязва 67 години от създаването си. С оперативно-техническата си дейност и навременната си и ефективна намеса при възникналите пожари, наводнения и аварии службата предотврати усложняването на създалите се ситуации, разрастването на запалванията, и по този начин не допусна нанасянето на големи щети. Това не е заслуга само на РСПБЗН „Мини Марица-изток“ ЕАД, а резултат от съвместната професионална дейност на пожарникарите и ръководния състав на обекта. Взетите превантивни решения от мениджърския екип на дружеството за приоритетни инвестиции в пожарообезопасяването са управленски решения, които допринасят за минималните материални загуби от пожари и за потушаването им без човешки жертви. Всичко това мотивира служителите от РСПБЗН Мини „Марица-изток” ЕАД да постигат отлични резултати при подготовката и да доказват висок професионализъм по обезопасяването на обекта.

До края на октомври 2019 г. предстои да бъде попълнен част от щата на РСПБЗН с шестима нови служители.

* * *

Седмица на противопожарната безопасност – 2019

ПРОГРАМА

9 до 13 септември – Дни на отворените врати в РСПБЗН при „Мини Марица-изток“ ЕАД

* 12 септември – пожаро-тактическо занятие в рудник“Трояново-1“ – административната сграда, начало 10,00 часа
* 13 септември – поднасяне на венци в памет на загиналите пожарникари в „Брикел“ ЕАД, начало 10,00 часа
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн