5-те най-добри етерични масла за дифузер

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
9437601713.Дифузерите за дома имат много ползи, особено ако се използват качествени етерични масла. Намирането на смес, която поддържа вашите специфични нужди, може да повиши вашата производителност по време на работа, да регулира съня ви и дори да балансира хормоните ви. Нашето обоняние е едно от първите сетива, които се развиват, така че можете да бъдете сигурни, че използването на етерични масла за регулиране на стреса не е просто модерен начин – той е базиран на науката. Дишайки специфични аромати, ние предизвикваме усещания, изпитвани от емоционалната част на нашия мозък – лимбичната система.

Вдишването на етерични масла поддържа някои от основните функции на мозъка: Те могат да бъдат анксиолитични (облекчава тревожността и стреса), аналгетични (осигурят психическо облекчение от болка), успокоителни (успокояват ума и допринасят за спокоен сън), цефалистични (увеличават бдителността и помагат на мозъка да се съсредоточи). Очевидно е, че има много информация относно използването на етерични масла и има много различни видове, от които да избирате. Ето някои от най-добрите масла, които да добавите към вашия дифузер за етерични масла, които могат да помогнат за умствено и емоционално облекчение.

За неспокойни нощи: Етерично масло от лайка

Когато мислите ви пречат да заспите, вдишването на аромата на етеричното масло от лайка може да помогне. Това е естествено успокоително средство, което намалява тревожността, стреса и свръхактивния ум. Тъй като има също успокояващ ефект върху храносмилателната система, може дори да помогне, когато болката в стомаха е причината да имате проблеми със заспиването. Освен това е едно от малкото етерични масла, които са безопасни за малки деца, така че е чудесен вариант за родители, които имат неспокойни бебета в леглото си – не забравяйте обаче първо да се консултирате с вашия лекар.

При ПМС: етерично масло от грейпфрут

ПМС причинява множество досадни странични ефекти, които ограничават нашата производителност (и дори мобилност), но повдигащият аромат на етерично масло от грейпфрут всъщност може да помогне за стимулиране на ума, облекчаване на тревожността и намаляване на чувството на летаргия. За балансиране на емоциите, смесете няколко капки с етерично масло от градински чай, за да направите смес, която може да помогне за намаляване на менструалните спазми и раздразнения.

При главоболие: етерично масло от мента

Този естествен аналгетик е идеален за облекчаване на болката чрез вдишване. Етеричното масло от мента е популярно хомеопатично средство срещу главоболие, мигрена, скованост на мускулите и дори болезнени спазми. Тъй като ментата стимулира нервната система, тя може да помогне за засилване на кръвообращението и борба с умствената умора. Може дори да се използва за облекчаване на болезнени симптоми от обикновената настинка, като хрема и синусово главоболие.

При тревожност и депресия: етерично масло от тамян

Въпреки че този естествен антидепресант не трябва да се използва за заместване на лекарства, отпускани по лекарско предписание, етеричното масло от тамян може да се използва за намаляване симптомите на тревожност. Това етерично масло също така се съчетава добре с етеричното масло от иланг иланг, което води до насърчаване на фокуса и самосъзнанието. Иланг иланг е друго успокояващо масло с еуфоричен флорален аромат, което се съчетава красиво с лекия, дървесен аромат на тамян.

За да повдигнете духа си: етерично масло от кипарис

Естествено успокоително, етеричното масло от кипарис помага, когато се чувствате стресирани или претоварени. Успокояващ свръхактивните умове, този освежаващ дървесен аромат е особено полезен по време на промяна или психическо натоварване.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн