Мистичната цивилизация на траките оживя пред могилата „Шушманец“, в сърцето на Долината на тракийските царе

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Легендата за древните траки оживя снощи на могилата „Шушманец“ със спектакъла „Мистиката на Долината“. В началото на спектакъла зрителите съпреживяха войнствената природа на тракийските племена, готови за саможертвени, но и безпощадни атаки. Публиката стана съпричастна с част от мистериите за респект към древно тракийско божество като символ на почитта към по-висш разум. Паметта на човечеството да бъде запазена в името на по-добър живот, бе отправеното послание със зрелищно лазерно шоу.

Община Казанлък организира спектакъла за мистичната цивилизация на древните траки като част от богатата програма на Празници в Долината на тракийските царе 2019.

В некропола „Шушманец“ могат да бъдат видяни 3 тракийски гробници-светилища – „Хелвеция“, „Грифоните“ и „Шушманец“. Благодарение на усилията на Община Казанлък през последните години и трите храма стават достъпни за туристи. Със спечелени проекти за европейски средства уникалните паметници с национално значение са консервирани, реставрирани и социализирани, за да бъдат съхранени за бъдещите поколения.

Със съдействието на Община Казанлък красивия спектакъл реализираха Прабългарската школа за оцеляване Бага-Тур, Академия ОРФИКА, с лазерни лъчове от ГОЛДЪН РОУЗЕС.

3630 (2)

20 (4)40 (2)
3880
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн