29-годишен е застрелян с 3 куршума в с. Гранит. Окръжна прокуратура – Стара Загора води разследване за умишлено убийство

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKНа 22 август 2019 г. на тел. 112 е получено съобщение за намерен убит мъж в с. Гранит, общ. Братя Даскалови, обл. Стара Загора. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс. Незабавно е предприето извършване на процесуално-следствени действия – оглед на местопроизшествието, който продължава и към момента.

До момента е установено, че в жилище в с. Гранит, общ. Братя Даскалови, обл. Стара Загора, е открит труп на мъж – М.И., на 29 г., като по тялото му е имало три огнестрелни рани – в областта на гърдите, гръдния кош и коремната област. При огледа на местопроизшествие са иззети 8 гилзи от оръжие, калибър 7,65, и вещи със следи от червеникава течност, вероятно кръв.

Назначени са и се извършват съдебно-медицинска, дактилоскопна, балистична и ДНК експертизи. Разпитват се свидетели. Към настоящия момент няма задържано лице, което да е привлечено в качеството на обвиняем за извършеното престъпление. Наказанието, което се предвижда за престъпление по чл. 115 от НК е „лишаване от свобода” от 10 до 20 години.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн