Окръжна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост на 4-годишно дете при пътнотранспортно произшествие

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
RozovoОкръжна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост на 4-годишно дете при задвижване на паркиран автомобил на заден ход – престъпление по чл. 343 ал. 1 буква „В“ от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 5 август 2019 г. в с. Розово, обл. Стара Загора, в близост до къща е бил паркиран джип „Фолксваген Туарег“ с немска регистрация. Автомобилът се е задвижил на заден ход, при което е прегазил 4-годишно момиченце, което играело наблизо. Детето е било откарано в болница, където е починало от нараняванията. По делото се извършват активни процесуално-следствени действия, като е иззет автомобилът, извършен е оглед на местопроизшествието, разпити на свидетели и др. Предстои извършване на следствен експеримент и назначаване на автотехническа експертиза.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн