Районна прокуратура – Стара Загора предаде на съд 59 лица през месец юли

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПрез месец юли 2019 г. прокурорите от Районна прокуратура – Стара Загора са решили по същество и са внесли за разглеждане в Районен съд – Стара Загора 55 прокурорски акта срещу 59 лица, както следва: 27 обвинителни акта срещу 29 лица, 25 споразумения за решаване на делото срещу 27 лица и 3 предложения за налагане на административно наказание по реда, визиран в чл.78а от НК срещу три лица.

В Районен съд – Стара Загора са били внесени: 4 дела с прокурорски акт срещу 4 лица за престъпления срещу личността (за причиняване на смърт по непредпазливост; за причинени телесни повреди; за закана с убийство), 3 дела срещу 3 лица за престъпления против брака и семейството (за неплащане на издръжка), 19 дела срещу 22 лица за престъпления против собствеността (за кражба; за грабеж; за длъжностно присвояване; за обсебване; за намерени и невърнати на собственика вещи; за извършени измами; за унищожаване/повреждане на чужди вещи), 2 дела срещу 2 лица за престъпления против стопанството (държане/продажба на акцизни стоки без бандерол; за неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа), 1 дело срещу едно лице за престъпление против реда на управлението (пречене на орган на власт да изпълни задълженията си), 3 дела срещу 4 лица за документни престъпления (невярно деклариране; ползване на неистински/преправени документи); 3 дела срещу 3 лица за престъпление против реда и общественото спокойствие (хулиганство; получаване на доходи по неморален начин) и 20 дела срещу 20 лица за общоопасни престъпления (държане на оръжия/боеприпаси без разрешително; за пътнотранспортни произшествия; за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол/наркотични вещества; за държане на високорискови наркотични вещества; за засаждане/отглеждане на растения от рода на конопа).

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#dvaсоциални мрежи


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн