Даряват приходите от продажбите на биографията на Стоичков в Стара Загора за лечението на Камелия

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Stoichkov v Stara ZagoraХристо Стоичков, Владимир Памуков и издателство “Софтпрес” ще дарят всички приходи от продажбите на “Христо Стоичков. Историята” в Стара Загора по време на срещата с феновете във вторник вечер за лечението на 32-годишната Камелия Добрева, която страда от остра Т-лимфобластна левкемия. Събитието бе част от лятното турне “25 години от САЩ ’94″, което включва шест града в страната.

“Кметът Живко Тодоров и организаторът на срещата тук Виктор Драголов ми предложиха да подкрепим каузата на Камелия. Достатъчни ми бяха точно по 10 секунди с двамата и повече нямаше нужда да дискутираме. Помощта не се купува в аптеката – ако го нямаш в сърцето, няма как да го направиш”, каза Стоичков. “Това е кауза, към която не можеш да не си съпричастен. Аз съм баща, сега и дядо, и знам какво е да трябва да помогнеш на едно дете”.

Журналистът Владимир Памуков, който е съавтор на биографията на Стоичков, допълни, че това е само една от мисиите, които “Христо Стоичков. Историята” носи със себе си. “Докато пишехме книгата, Христо искаше това да остане за поколенията – как един българин може да успее в област, от която целият свят се интересува. Радвам се как децата приемат и книгата, и него, и се надявам мисията на тази биография да бъде изпълнена”.

Камата разказа за особената си връзка с Града на липите, където е служил войник. “Никога няма да забравя, че на същия този площад, на който се срещам с феновете, съм положил войнишката си клетва да защитавам държавата. Така, както след това се заклех да защитавам и честта на отборите, в които съм играл”, каза Стоичков. Той посети и поделението, в което е служил, придружаван от ротния си командир Атанас Ангелов.

Близо 500 деца от футболните школи в града се срещнаха носителя на Златната топка. Камата първо посети школата “Олимпия Спорт”, а след това даде предимство на младите футболни таланти при разписването пред Община Стара Загора.

Лятното турне „25 години от САЩ ’94”, с което Стоичков представя написаната в съавторство с журналиста Владимир Памуков биография „Христо Стоичков. Историята”, продължава днес, 23 юли, от 18 ч. в хотелски комплекс “България” в Петрич. Всичко най-важно за турнето може да бъде видяно на специално създадената страница www.soft-press.com/stoichkov/.

„Христо Стоичков. Историята“ се превърна в най-продаваната биография в България през 2018 г., а от излизането ? са продадени общо над 50000 екземпляра. „Софтпрес“ е сред водещите издателства в България, а портфолиото му включва над 1500 заглавия, подбрани така, че да отговарят на мотото „Книги за цялото семейство“.
#


сподели бутон


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн