Монтират нови отводнителни улеи на проблемни места в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
__Obshtinata 365 2019Започва монтиране на нови отводнителни улеи с цел да се уловят повърхностните дъждовни водни количества на проблемни участъци в Стара Загора, съобщиха от Общината. Причината е голямата денивелация на терена на града и съществуващите надлъжни наклони на уличната мрежа, които при обилни валежи, допринасят за събиране на голямо количество вода по уличната мрежа.

Направена е експертна оценка за местата на улеите, които са в съответствие със съществуващата канализационна мрежа и нейната възможност да поема дъждовните води. Новите отводнителни съоръжения ще бъдат с по–големи отвори на решетките от поставените до момента и с висок клас на натоварване – F900. Предвижда се поставянето им на следните проблемни места:

* кръстовище на ул. „Д-р Тодор Стоянович“ и ул. „Цар Калоян“;

* кръстовище на ул. „Княз Ал. Батенберг“ и ул. „Цар Калоян“;

* кръстовище на ул. „Княз Ал. Батенберг“ и бул. „Цар Симеон Велики“;

* кръстовище на бул. „Цар Симеон Велики“ и ул. „Х. Д. Асенов“;

* напречните улици на ул. „Св. Княз Борис“, в участъка от ул. „Княз Ал. Батенберг“ до ул. „Хаджи Димитър Асенов“.

Монтирането на новите улеи ще започне поетапно, като жителите на Стара Загора ще бъдат уведомявани предварително за временно преустановяване на движението.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн