Осъдиха 47-годишен на 2,5 години лишаване от свобода за закана с убийство

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден М.И., на 47 г., обвинен за това, че на 14.12.2018 г. в Стара Загора се е заканил с убийство на другиго – Д.Д., като опрял нож в главата й с думите: „Ще ти отрежа ухото, ще те заколя и нарежа цялата на малки парчета!“, както и като опрял в главата на пострадалата дулото на боен пистолет, марка „Макаров“, с думите: „Ако кажеш на някого за случилото се, ще намеря начин да те убия! Нищо няма да ме спре да те намеря и да те убия!“, и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл.144,ал.3 вр.ал.1 от Наказателния кодекс.

Районен съд – Стара Загора е провел съдебно следствие и след като разгледал делото по същество, признал за виновен подсъдимия М.И., като му наложил наказание „лишаване от свобода” за срок от 2 години и 6 месеца, които М.И. трябва да изтърпи ефективно при първоначален общ режим.

В хода на досъдебно производство е установено, че М.И. и пострадалата са бивши съпрузи, които по настояване на М.И. живеели в общо домакинство. Както по време на брака, така и след развода пострадалата била подлагана на системно домашно насилие – психическо и физическо. На 14.12.2018 г. пострадалата се прибрала в дома им след служебно пътуване. Подсъдимият, в тъмната част на денонощието, предизвикал скандал, който прераснал във физическа саморазправа. М.И. нанесъл побой на пострадалата, заплашил я с убийство, като използвал хладно и огнестрелно оръжие – нож и пистолет. На следващия ден пострадалата излязла от жилището, за да отиде на работа, но от травмите, нанесени при побоя, й прилошало и тя припаднала на улицата, където била намерена в безпомощно състояние от преминаващи граждани и откарана в болнично заведение за провеждане на лечение.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

социални бутони


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн