Задържаха под стража 22-годишен за грабеж в Стара Загра

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Й.Й., на 22 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 15.07.2019 г. в Стара Загора отнел чужди движими вещи – златен синджир с кръстче, от владението на другиго, като употребил за това сила – престъпление по чл.198, ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че на 15.07.2019 г. обвиняемият Й.Й. в светлата част на денонощието се разхождал в Стара Загора, но изпитвал финансови проблеми и търсел начин да си набави средства. Пострадалата също се разхождала в централната градска част, като била със златно бижу – златен синджир с кръстче. Обвиняемия видял пострадалата, настигнал я и със сила издърпал от врата й златния накит, след което избягал. При проведени в неотложност процесуално-следствени действия – оглед на местопроизшествие и разпити на свидетели, обвиняемият бил установен и задържан.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Й.Й. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Й.Й. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн