Осъдиха 48-годишен на две години затвор за хулиганство и закана с убийство

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо споразумение на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден И.С., на 48 г., за това, че на 13.05.2019 г. в землището на с.Загоре, общ.Стара Загора, на отбивка на пътя за Димитровград, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като на публично място и пред преминаващите по пътя граждани, отправил обидни думи и ругатни спрямо непознатия за него Я.Е., като му направил забележка за начина, по който управлява конска каруца по пътното платно, разкъсал с ръце ризата, с която бил облечен пострадалия, след което размахал заплашително дървена дъска и се опитал да го удари с нея по главата, като деянието представлява опасен рецидив – престъпление по чл.325 ал.5 вр. ал.1 вр. чл.29 ал.1 от Наказателния кодекс.

За това престъпление на подсъдимия И.С. е било наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години при първоначален „строг“ режим на изтърпяване на присъдата.

И.С. е признат за виновен и за това, че на 13 май 2019 г. , в землището на с.Загоре, общ.Стара Загора, на отбивка на пътя за гр.Димитровград, се заканил на Я.Е. с убийство с думите: „Сега ще те убия и ще те излежа!“, и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл.144 ал.3 вр. ал.1 от Наказателния кодекс. За това престъпление на И.С. е било наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години при първоначален „строг“ режим на изтърпяване на присъдата.

На основание чл.381 ал.8 от НПК във вр. чл.23 ал.1 от НК, на обвиняемия И.С. е било определено наказание, а именно най-тежкото такова – “лишаване от свобода ” за срок от 2 години, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим.

Определението на съда, с което е било одобрено сключеното между страните споразумение, е окончателно и не подлежи на протест и/или обжалване.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн