Нова, нетрадиционна зала „Природа“ отвори врати в старозагорското училище „Кирил Христов“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
20190711_120155_resized_1Възпитаниците на иновативното училище „Кирил Христов“ в Стара Загора ще се радват на нови придобивки през следващата учебната година.

Днес официално бе открита новата зала „Природа“. В нея ще се водят извънкласни занимания и дейности по проекти. Идеята е децата да излязат извън стереотипа на традиционната класна стая. „Това е подарък за децата. Видяхме подобна база в Истанбул и веднага решихме да направим и в нашето училище“, сподели директорът Господин Балъкчиев.

На официалното откриване присъстваха Иванка Сотирова – зам.-кмет на Община Стара Загора, Красимир Червилов – зам.-областен управител, Николай Диков – общински съветник, Владимир Николов – правнук на патрона на училището Кирил Христов и семейството му, както и преподаватели от училището.

„В това училище непрекъснато има нови инициативи. Прави се така, че децата да се чувстват уютно. Тук те са поставени в съвременни условия за обучение, което им създава удобство и ново възприятие не само на съответните знания, но и за обща култура. Хвала на училището, хвала на колегите“ – каза Иванка Сотирова. Тя пожела много здраве на преподавателите, хъс за работа и нови успехи.

„Благодарим за това, което сте направили. Училището е изключително. Ще се радваме отново да дойдем тук“ – сподели правнукът на Кирил Христов.

Залата е оборудвана с ергономични мебели с интересни цветови решения.

IMG-23aad77881168630a29d92d1ebe4f728-VОсвен новата зала „Природа“, в училището има и други нови придобивки. Открита е Алея „Стара Загора“ в един от училищните коридори. Тя е издържана в зелено – цвета на Града на липите, а по стените са закачени снимки и произведения на видни старозагорци.

В обособената арт зона е експонирана фотоизложба на тема „Чудната природа на Атон“. На специалната видеостена учениците ще правят свои презентации.

Със своята модерна и богата материално-техническа база днес училището е сред водещите в област Стара Загора. Всички кабинети са оборудвани с компютри, мултимедия и интернет. В училището са изградени два кабинета, оборудвани с компютърна техника от най-ново поколение, както и с три модерни интерактивни дъски. Създадени са специализирани кабинети по история и цивилизация, български език и литература, математика, английски език, физика и астрономия, биология, химия, изобразително изкуство, музика.

На втория етаж е оформена уникална по рода си “Галерия на българските владетели”. В нея са представени 9 големи и 4 малки стенописа с образите на хановете Аспарух, Тервел, Крум, Омуртаг, княз Борис I – покръстител, цар Симеон, цар Самуил, цар Иван Асен II и цар Иван Шишман. Стенописите са изработени в продължение на две години от преподавателя по изобразително изкуство Пламен Михалев.

Създадена е просторна и модерно оборудвана конферентна зала, използвана за учебни тържества, обучения и семинари.

ОУ “Кирил Христов” разполага още с два физкултурни салона, голяма спортна площадка, външна класна стая в градина с редки растения.

Училището е учебна база на Педагогическия факултет в Тракийския университет за обучение и практика на студенти.

20190711_111918_resized_120190711_110823_resized_1
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн