Задържаха под стража 19-годишен старозагорец за опит за кражба на мотопед

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ф.К., на 19 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че на 20.06.2019 г., в гр. Стара Загора, в условията на повторност при немаловажен случай, е направил опит да отнеме чужди движими вещи: пари – мотопед, собственост на другиго, без негово съгласие, с намерение противозаконно да го присвои, като предмет на кражбата е моторно превозно средство и деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини – престъпление по чл.195,ал.1,т.7 и т.12, вр. чл.194,ал.1, вр. чл.28,ал.1, вр.чл.18,ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното бързо производство е установено, че на 20.06.2019 г. Ф.К. се намирал в централната градска част на Стара Загора, където видял паркиран до жилищна сграда мотопед. Тъй като кормилната уредба на превозното средство била заключена, Ф.К. започнал да го влачи към дома си. Действията на обвиняемия привлекли вниманието на случайно преминаващ гражданин, който сигнализирал органите на полицията и по-късно Ф.К. бил заловен.

Обвиняемият е криминално проявен и осъждан за престъпления от общ характер. Деянието на 20.06.2019 г. е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Ф.К. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Ф.К. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн