Детски панаир с безплатни работилници гостува в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
54336316Над 30 културно-образователни инициативи за деца ще гостуват на Стара Загора на 29 и 30 юни 2019 г. в рамките на Детски панаир. Както винаги проявата е с вход свободен благодарение на подкрепата на Община Стара Загора и се реализира от Фондация “Изиарт”.

Работилниците ще се провеждат в двата дни от уикенда между 10.00 и 18.00 часа в парк „Пети октомври”, както и в Регионалния исторически музей, където са предвидени специално изработени за случая игри.

Освен традиционните вече работилници по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти и грънчарство, тази година в програмата ще бъдат включени и няколко нови – любопитното ателие по цианотайп или фотограма – атрактивна фотографска техника със слънце, както и работилница, в която децата ще могат да направят свой магнит.

Организаторите са приготвили и атрактивна програма за сцената – музика, танци и игри за най-малките. В събота преди обяд на откритата сцена в градската градина ще има представление на Бургаския куклен театър. По традиция ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат.

Детският панаир стартира преди осем години. До момента са реализирани над 40 събития в над 15 града. Той е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития за детската аудитория. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство – както на открито, така и в културни институции (музеи и галерии).

АТЕЛИЕТА в Стара Загора:

1. Информация
2. Отряд за бързо гърмене
3. Рисунка на асфалт
4. Пиксел арт
5. Музикално ателие
6. Плъсти
7. Детски играчки
8. Мода
9. Детска архитектурна работилница
10. Урбанистична игра.
11. Грънчарско ателие
12. Цветя от салфетки
13. Стъклопис
14. Макиаж
15. Бижута
16. Декупаж
17. Пожарна
18. Отпечатъци
19. Маски
20. Плетене на гривни
21. Тубизъм
22. Зумба
23. Магнити
24. Животни от картон
25. Мозайка
26. Пясъчни рисунки
27. Ветрила
28. Глаголица
29. Фотограма
30. Стенопис
31. Сапунена работилница
32. Ебру

Актуална информация:
Facebook: Easyart Bulgaria
#vvv

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн