Близо 50 души се включиха в акция „Кръводари. Шанс дари. Животът е над всичко!“ в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
IMG_3055„За мен това е граждански акт, който всеки трябва да направи, защото така се спасяват животи. Направих го с удоволствие и благодаря на Кръвния център за добрата работа. Това каза кметът на Стара Загора Живко Тодоров минути след като дари кръв в акцията „Кръводари. Шанс дари. Животът е над всичко!“. Тодоров благодари на всички доброволци и добротворци в града.

Организатори на събитието са екипът на „Моята еОбщина“, Община Стара Загора, Районен център по трансфузионна хематология – Стара Загора и Сдружение „Самаряни“. Мобилният кабинет бе разположен в зала „Фоайе“ на администрацията от 9.00 часа до 12.00 часа.

IMG_3079От Кръвния център благодариха на старозагорци за отзивчивостта, с която се включват в акциите за набиране на кръв. По техни данни, РЦТХ – Стара Загора покрива европейските изисквания. Според експертите кръводаряването, когато е възможно и няма медицински причини да не се случва, е полезно за организма. Минималният период между две манипулации е 60 дни.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн