Казанлък: Връчват за 16–ти път Голямата годишна награда за журналистика „Константин Кирил Философ“

STZAGORA.NET
*

Иван Бунков, председател на УС на БАРМ с тазгодишната статуетка, очаква журито да излъчи новия носител на приза

Иван Бунков, председател на УС на БАРМ, с тазгодишната статуетка в очакване журито да излъчи новия носител на приза

Наградата се присъжда от Българската асоциация на регионалните медии за високо майсторство и гражданска позиция в професията

Днес в Казанлък Българската асоциация на регионалните медии (БАРМ) ще връчи годишната Голяма награда „Константин Кирил Философ“ на журналист с високо майсторство и гражданска позиция, спечелил конкурса на организацията. Домакини на форума ще бъдат кметът на града Галина Стоянова, Община Казанлък и вестник „Искра“, който навърши 95 години.

Иван Бунков, председател на Управителния съвет на БАРМ заяви, че колегите му от цялата страна ще се съберат в Центъра на България не само да празнуват, но и да покажат, че въпреки всички трудности и изпитания, които им поднася времето днес, те са живи, несломими и се развиват.

29 вестника са обединени в асоциацията. По-голяма част от тях са информационни всекидневници с разнородна читателска аудитория. Изданията отдавна са преодолели географските граници на областите, защото всички имат и модерни информационни сайтове, които се четат и извън пределите на страната. По този начин те отдавна заличиха разликите между национална и регионална медия. А на местния пазар регионалните издания са със силно доминиращ характер и се търсят като истинско лекарство срещу фалшивите новини, твърди Бунков. Ето защо пътят им на развитие е отворен. Те ще стават все по-необходими на читателите със своята коректност, точност и задълбоченост.

БАРМ е учредена на 11 май 2002 година като сдружение с идеална цел, за да защитава и популяризира дейността на своите членове. Работи за утвърждаване на свободата на словото и за развитието на журналистиката във всички региони на страната.

Автор на статуетката „Константин Кирил Философ“ е скулпторът Емил Пенчев, живеещ в Кърджали.
#share button


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн