Самозванец искал по телефона дарения, уж за ремонт на храмове

STZAGORA.NET
*
MitropoliataВ канцеларията на Старозагорската митрополия е постъпил сигнал от кмета на с. Даскал Атанасово, Чирпанска духовна околия, че от името на Митрополията по телефона се е представил човек, събиращ “дарения за реставрация и ремонт на храмове” в епархията.

Във връзка с това от Старозагорската митрополия съобщават следното:

“Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан с писмо до Високоблагоговейните председатели на църковните настоятелства при храмовете и Високопреподобните Игумени на манастирите в Старозагорска епархия, а също и до Високоблагоговейните архиерейски наместници в градовете Казанлък, Нова Загора, Чирпан, Харманли и Свиленград, известява и възлага, съглано чл. 95, т. 13 от УБПЦ-БП, да се запознаят кметовете на подведомствените енории, че от Старозагорска митрополия никога не бихме си позволили да искаме финансова помощ без решение на Старозагорския епархийски съвет, по общоприетия начин.”
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн