Представят операта „Трубадур“ на стадиона в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
IMG_2955 (1)IMG_2983 (1)За четвърти път Държавна опера Стара Загора ще представи „Опера на стадиона“. На 7 юли от 21.00 часа на стадион „Берое“ зрителите ще могат да видят грандиозен спектакъл на „Трубадур“ от Джузепе Верди.

„Това е поредната инициатива на Старозагорската опера, единствената, която се впуска в подобни предизвикателства и за четвърти път представя оперен спектакъл на стадиона“, каза пред журналисти Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора.

Огнян Драганов, директор на Операта и режисьор на спектакъла, разказа за творческите решения на екипа. „Произведохме нов продукт и като сценография и като костюми. Над 10 тона са декорите, на сцената ще излязат над 250 души, със съдействието на СНЦ „Свят без граници“ за пръв път в спектакъла ще участват 40 роми при пресъздаването на сцената в циганския табор“, сподели Драганов.

Спектакълът е решен с ефектна сценична визия и залага на подбора на звезден солистичен състав, оригинална режисура и брилянтно изпълнение на солисти, хор и оркестър на Старозагорската опера под диригентството на главния диригент Ивайло Кринчев.

Световно признатият тенор Зоран Тодорович ще изпълни ролята на Манрико. Сърбинът, който живее от години в Германия, за трети път участва в постановка на Старозагорската опера. Кирил Манолов, който в момента прави впечатляваща международна кариера, ще бъде в ролята на граф Ди Луна. В ролята на Азучена гостува Даниела Дякова, която се наложи като една от най-предпочитаните изпълнителки-мецосопрани във всички български театри и редица европейски оперни сцени.

Изтъкнатата солистка на Старозагорската опера Елена Баръмова ще бъде в ролята на Леонора. Участват още Александър Марулев, Ивайло Йовчев, Емилия Джурова, Игнат Желев и др., оркестър, хор на Държавна опера-Стара Загора, представители на Прабългарската школа за оцеляване „Бага-Тур“.

„Вълнувам се много, за пръв път ще пея на стадион, надявам се да се представя достойно. Обичам предизвикателствата и това е едно от тях“, сподели Елена Баръмова.

Авторът на костюмите Денис Иванов разказа, че облеклата са от времето на Бургундската мода и за пръв път е използвал неопрен като материя за костюмите.

Билетите за спектакъла са на цени от 12,15,25 и 30 лв. Има и VIP билети с включен кетъринг, и парко място на цена от 50 лв. На 28 юни ще е т. нар. „черен петък“ и ще се продават билети с намаление.

Тази година летния сезон на Старозагорската опера е под мотото „Изкуството не излиза в отпуск“. На съвсем нова подвижна сцена с 505 места на Античния форум в Стара Загора на 25 юли ще бъде премиерата на операта „Траян в Тракия“, написана специално за Старозагорската опера, а на 27 юли античността отново „е на ход“ с премиерата на балета „Антигона“ с хореограф Людовик Парти.

„През август подвижната сцена ще бъде преместена на площада пред Общината и жителите на Стара Загора ще могат да се наслаждават на приятна музика-лек джаз“, съобщи Иванка Сотирова.
#

nov

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн