Еньовденски събор подготвят на Старозагорските бани

STZAGORA.NET
*
img_20180623_115612За единадесети път, в курортното селище Старозагорски бани ще се проведе Еньовденски събор – празник на билките, слънцето и водата. На 22 юни, от 11.00 часа ще бъде официалното откриване на събитието, което ще се проведе в парка на центъра. От 6.00 часа до 9.00 часа, организаторите и тази година канят любителите на билките да наберат заедно цветя и да извият еньовски венец, както и да посрещнат слънчевите лъчи.

Фолклорната програма ще започне още в 9.30 часа. Тогава ще бъдат наредени и букетите от билки и хлебни изделия, излезли изпод ръцете на майстори от читалищата в района. Всеобщото еновско хоро ще се извие по обяд. Програмата продължава с музикално-танцово съчетание „Българският дух през вековете „Ангелски криле“, много фолклорни изпълнения и настроение.

Любимият селски двор ще представи българския бит и култура. Предвидени са и уроци по танци за начинаещи. Ще има още Чаршия на занаятите, както и щандове за български стоки.

Последният градски автобус ще тръгне от площада на курортното селище в 20.00 часа.

И тази година организатори на традиционния летен събор са Община Стара Загора, кметството на село Старозагорски бани и местното читалище „Христо Ботев – 1952“, както и селата Лозен, Сулица, Ново село, Сладък кладенец, Елхово, Казанка, Остра могила и Малка Верея.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн