Само един и половина от УМБАЛ “Киркович” излезли на несъгласуван протест

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
MBAL_KirkovichПротестът на медицинските специалисти, проведен днес (11 юни), не е съгласуван за място и час с ръководството на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” – Стара Загора. Не е входирано искане за провеждане на групово мероприятие съгласно нормативната уредба, което е отражение на броя на присъстващите – общо 24. Петима от тях са пациенти, трима са от екипа, организиращ протеста, 14 – от общински и частни лечебни заведения, един е на трудов договор в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” и един – на втори трудов договор в същото здравно заведение.

(Съобщение от УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович”)

Успоредно с това в медията ни се получи и съобщение от кабинета на омбудсмана Мая Манолова, която също участва в протеста.

IMG-20190611-WA0008„Аз съм сигурна, че тези протести ще продължат, докато бъдат удовлетворени справедливите искания на медицинските сестри и на медицинските специалисти.“ Това каза омбудсманът днес в гр. Стара Загора, където за пореден път отиде да подкрепи протестиращите специалисти по здравни грижи, които от месеци настояват за достойни условия на труд и справедливо и адекватно възнаграждение. По думите й исканията на протестиращите не са политически, а съсловни и професионални.

Протестът започна пред УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ и продължи с шествие, в което обаче, по твърдение на медицинските специалисти, се включиха едва двайсетина професионалисти по здравни грижи.

„Този протест не е само за заплатите на медицинските сестри. Това е протест, който е и за нас, пациентите. Това е протест и за лекарите. Това е протест за цялата здравна система. Това, което те искат, са реформи в здравната система, които да са в полза на гражданите и на всички работещи в сектора“, отбеляза Мая Манолова.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн