Елитни лекоатлети идват на „Самарско знаме“ в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Samarsko zname turnir 2Samarsko zname turnir znak 170Деветнадесетото издание на Международния лекоатлетически турнир „Самарско знаме” в Стара Загора и тази година събира елитни състезатели.

Турнирът се организира от Спортен клуб по лека атлетика „Берое“, със съдействието на Община Стара Загора и Българската федерация по лека атлетика. Състезанието ще се проведе на 15 юни от 17.00 часа на стадион „Берое“ при вход свободен.

Целта е да се популяризира леката атлетика и да се съхранят традициите на турнирните надпревари в България. Турнирът ще спомогне за разкриването на млади талантливи лекоатлети в условията на състезание с най-добрите, мъже и жени от България и състезатели от чужбина. Задачата на домакините пък е да се създадат условия за постигане на високи спортни резултати, покриване на стандарти и селекция на състезатели за националните отбори.

На стадиона под Аязмото атлетите ще мерят сили в тринадесет дисциплини.

Заявки за участие са подали лекоатлети от България, Румъния, Гърция, Беларус, Македония, Сърбия, Шотландия, Турция дори и от Гибралтар.

В дисциплината висок скок за мъже се очаква силно състезание. В сектора излизат Константин Баниотис от Гърция с постижение 234 см, нашата млада надежда Тихомир Иванов с постижение 231 см, Алан Смит от Шотландия с 229 см и Андрей Скабейка от Беларус с 226 см.

В скока на дължина участие са потвърдили елитните ни атлетки Габриела Петрова и Александра Начева.

Старозагорското участие включва миналогодишния победител Денис Димитров на 100 м гладко бягане, Елеонора Драгиева на скок височина, Деви Аврамова на 3000 м, Марс Славов на копие, Михаил Иванов на скок височина и Стефан Стефанов на 200 и 400 м.

Състезанията ще се предават на живо по sportal.bg и sportal TV.

Организаторите канят старозагорци да подкрепят състезателите и да станат част от лекоатлетическия празник.

Untitled 22
LA Samarsko zname
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн