Атрактивно събитие ще популяризира българското биоземеделие

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Пазар и дегустация на органични продукти на площада пред Община Стара Загора
*
UtiST_BIO_660Богато разнообразие от биопродукти ще зарадва гражданите на Стара Загора тази събота, 8 юни. В 10:00 ч. на площада пред Общината започва пазар на биопродукти на родни производители, който обещава да се превърне в истински кулинарен празник за малки и големи. Изложението ще бъде съпътствано от забавна шоу-програма в подкрепа на българското биоземеделие с начален час 11:00 и водещ Ути Бъчваров.

Предлаганите органични продукти, произведени в България и подпомагани по Програма за развитие на селските райони (2014-2020 г.), са отличен начин жителите на Стара Загора да се убедят в предимствата на родното биоземеделие. Посетителите на пазара ще могат да си вземат продукти с гарантирани производители и качество, които са едновременно вкусни и полезни за здравето.

Старозагорският район е известен в цялата страна с плодовете си и именно те са сред ключовите съставки на кулинарната дегустация на Ути Бъчваров, която е част от пазара на биопродукти. Ути ще участва в събитието с неповторимия си стил и със своя Голям тиган – уникално съоръжение, направено от челото на локомотив, произведен през 1907 г. Тиганът събира приблизително 1000 порции и се подгрява с жив огън и със стойка на газ. На него шеф Ути ще приготви най-големия плодов конфитюр у нас, който всички гости на събитието ще имат възможност да опитат. „Тайната съставка“ на вкусния деликатес са отглежданите по органичен начин местни череши. Уникалната кулинарна демонстрация в Стара Загора е част от „Похода за вкусна България“ – серия от събития в страната в подкрепа на българското биоземеделие.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн