142 311 души ще гласуват в 208 избирателни секции в община Стара Загора на Евроизбори 2019

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Urna 2Общият брой на избирателите в община Стара Загора е 142 311 души. Те ще упражнят своето право на вот в 208 секции.

203 са основните секции, а 5 са специалните, които включват УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“ и диспансерите, местата за лишаване от свобода и следствения арест, както и една подвижна. За първи път ще гласуват 31 761 души.

Най-възрастният избирател е на 104 години и е в списъка на секция №52 – ГПЧЕ „Ромен Ролан“. Дама на 103 години е част от секция №71 – II ОУ „Петко Р. Славейков“, сочат данните на Дирекция Гражданско състояние на Община Стара Загора. В изборния ден – 26 май, навършват пълнолетие трима мъже и четири жени.

Най-младият избирател мъж е в списъка на секция №2 – Начално училище „Зора“, а най-младата девойка е в секция №24 – СУ „Иван Вазов“.

На територията на общината част от изборите за членове на Европейския парламент ще са и петима постоянно пребиваващи граждани от други страни членки на ЕС.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн