Задържаха 44-годишен рецидивист за кражба на акумулатор от лек автомобил

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Б.М., на 44 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 05/06.04.2019 г. в с. Петрово, община Стара Загора, чрез повреждане на прегради здраво направени за защита на имот – шибидаха на лек автомобил марка „Мазда 121“, отнел чужда движима вещ – акумулатор, от владението на собственика, без негово съгласие, с намерение противозаконно да я присвои, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив – престъпление чл.196, ал.1, т.2 вр. чл.195, ал.1, т.3, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б.“б“ от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу Б.М. досъдебно производство е установено, че през периода 05/06.04.2019 г. обвиняемият бил в село Петрово. На улица в селото бил паркиран автомобилът на пострадалия, марка „Мазда 121“. Б.М. решил да открадне акумулатора на автомобила, затова повредил шибидаха на превозното средство, влязъл в купето и отворил предния капак. По този начин Б.М. си осигурил пряк достъп до акумулатора, който демонтирал и взел.

Обвиняемият е многократно осъждан за престъпления от общ характер, като е изтърпявал различни по вид и размер наказания. Б.М. е бил освободен от затвора през месец юни 2015 г. Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Б.М. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Б.М. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн