Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Николай Диков: Да изведем местните теми за европейски дебат

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Кандидат съм за евродепутат на ГЕРБ, защото трябва да изведем за европейски дебат нашите местни теми. На всички нива имаме нужда от подкрепа, за да бъде темата със сигурността и стабилността на маришкия басейн взета под внимание. Имаме нужда от приятели в европейските институции, за да имаме защита. С тези думи Николай Диков започна разговора си с представители на синдикалната организация “Подкрепа” към “Мини Марица-изток” ЕАД. В срещата участваха представители на четирите секции – на трите рудника, както и на самото управление на дружеството.

„Тук не става въпрос за политическо противопоставяне, става дума за това – всички ние да работим дългосрочно за интересите на комплекса. Европа е правилната платформа. След 26 май имаме необходимост от енергични хора, такива, които са отдадени на каузата, за да имаме чуваемост и решения на проблемите“, категоричен бе Николай Диков.

Кандидатът за представител на ГЕРБ в Европейския парламент сподели с присъстващите, че е изключително важно, че темата намира подкрепата на държавно ниво. Диков обобщи и тезата на енергийния министър Теменужка Петкова в подкрепа на сериозността на предстоящия вот. „Както каза днес министър Петкова – страната ни ще разчита и през следващите години на енергията от въглищните си централи, защото това е гаранция за сигурност и диверсификация. Централите от източномаришкия басейн имат необходимия запас за следващите 60 години“, каза Диков.

Синдикалните представители бяха категорични – работата във въгледобива и енергетиката не е само прехрана за тях и семействата им, но и съдба. Те изразиха подкрепата си към Николай Диков, както и че ще бъдат рамо до рамо с него в общата кауза.

170501170503

170502
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн