Старозагорски малчугани призовават да се пази Аязмото

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Възпитаници на старозагорската детска градина №10 „Светлина“ излязоха днес в парк „Митрополит Методий Кусев“ (Аязмото), за да призоват гражданите да пазят чиста природата.

В акция „Горски джуджета“ се включиха всичките 186 деца от 3 до 7 години. Те се разделиха на шест лъча и поставиха дървени табелки с призиви да се опази чист парка.

„Идеята на тази инициатива, която е първата от няколко поредни, е да се поставят дървени табелки за опазване на Аязмото. С нея поставяме началото на „национално помъдряване“ и искаме да покажем, че мястото, където живеем е прекрасно, трябва да се гордеем и да го пазим“, обясни Йоанна Димитрова, директор на детското заведение. Тя благодари и за съдействието от екипа на кмета Живко Тодоров за осъществяване на инициативата.

„Искаме да докоснем сърцата на хората, децата често ходят на разходка в гората и виждат много безобразия там“, допълни директорката.

Докато слагали табелките, ги срещали хора и питали децата какво правят. Малчуганите отговаряли, че това е, за да пазят гората, всички, които ходят на разходка там.

IMG_8860 (1)IMG_8903

IMG_8890
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн